Σε αθλητικό ιστιοπλοϊκό κέντρο της Μεσογείου και της Ευρώπης γενικότερα μπορούν να εξελιχθούν οι σύγχρονες εγκαταστάσεις της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας στο Δέλτα Φαλήρου. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα της διοίκησης της ΕΙΟ και αρχίζει ηυλοποίησή του με την πρόθεση του Υφυπουργού αθλητισμού Σταύρου Κοντονήνα πραγματοποιηθεί οικονομοτεχνική μελέτη του έργου.

 

Χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΕΙΟ Αντώνης Δημητρακόπουλος και ο γενικός γραμματέας Απόστολος Παπαθανασίου επισκέφθηκαν την ΓΓΑκαι συναντήθηκαν με τον κ. Φιλιππούση, διευθυντή του γραφείου του κ. Κοντονή, ο οποίος τους ενημέρωσε για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Συμφωνήθηκε να προγραμματιστεί συνάντηση με την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και τον Δημο Καλλιθέας για να καθοριστεί η συμμετοχή του κάθε φορέα στην ανάπλαση της Ναυταθλητικης Μαρίνας.

Παράλληλα ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΕΙΟ ανακοίνωσαν στον εκπρόσωπο του κ. Κοντονή την απόφαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας να αναδείξει τοStarSailorsLeague εφάμιλλο τουAmerica’sCup,του VolvoOceanRace, τουWorldMatchRacingTour και τουExtremeSailingSeries και τις πρώτες κινήσεις της ομοσπονδίας. Βασικός στόχος είναι η διεκδίκηση ενός αγώναgrandslam που θα φιλοξενήσει την αφρόκρεμα της ιστιοπλοίας και φυσικά θα χρειαστεί η στήριξη της Πολιτείας. Ο κ. Φιλιππούσης ξεκαθάρισε ότι προέχει το εθνικό συμφέρον και τόνισε ότι το υφυπουργείο θα είναι δίπλα σε κάθε τέτοια σπουδαία διοργάνωση που θα έχει έσοδα για την χώρα μας και ταυτόχρονα θα την διαφημίζει σε όλο τον κόσμο.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης τους στην ΓΓΑ οι κ.κ. Δημητρακόπουλος και Παπαθανασίου συναντήθηκαν και με τον γενικό γραμματέα Ιούλιο Συναδινό και συζήτησαν όλα τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τους ομίλους με τους χώρους τους και κυρίως με τις γλίστρες των σκαφών. Ο κ. Συναδινόςείχε ενημερωθεί σε προηγούμενη συνάντησή του με παράγοντες της ΕΙΟ κι άλλων ομοσπονδιών με ανάλογα προβλήματα και δήλωσε ότι έχει ήδη προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες με συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να βρεθεί οριστική λύση, ενώ έχει προγραμματίσει σύσκεψη με την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.